İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız... Mutlulukla dolun...
Down Sendromlu Gençler Avrupa Yolunda...
BAŞARI... BAŞARI... BAŞARI...
Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği'mizin
2016-1-TR01-KA105-033610 proje numaralı "Down Sendromlu Gençler Avrupa Yolunda" isimli Avrupa Gönüllülük Hizmeti projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulundu. Projemiz ile 38,022.00 Avro hibe almaya hak kazandık.
Proje ortaklarımız:
1) Association Focus-European center for development (Bulgaristan)
2) Associação Intercultural Amigos da Mobilidade (Portekiz)
DOWN SENDROMLU GENÇLER AVRUPA YOLUNDA projesi ile Down Sendromlu gençlerin bağımsız yaşam becerileri geliştirmelerine, toplumsal yaşama katılımlarına, gönüllülük bilinci geliştirmelerine, farklı öğrenme deneyimleri kazanmalarına, üretken, saygın, değerli ve eşit birer AB vatandaşı olmalarına katkıda bulunmak için AGH'den yararlanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.
AGH faaliyeti iki ülke ortaklığında gerçekleştirilecektir. Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği koordinatör ve gönderici kuruluştur. Bulgaristan'ın Pazarcık ilinde bulunan Association Focus-European Center for Development, Portekiz Barcelos'den Associação Intercultural Amigos da Mobilidade (A.I.A.M) ev sahibi kuruluştur. Bulgaristan'a 8, Portekiz'e 5 hareketlilik faaliyeti düzenlenecektir.
Her aktiviteye iki down sendromlu genç ve iki refakatçisi katılacaktır. Böylece toplamda 26 down sendromlu genç 26 refakatçi beraberinde AGH'den yararlanmış olacaktır.
Gönüllülerimizin yer alacağı çalışma alanlarının belirlenmesinde temel çıkış noktamız gönüllülerimizin yetenek ve becerilerinin farkına varıp geliştirebilecekleri, zevk alarak katılacakları, esnek çalışma saatlerine olanak sağlayan bir planlama yapılması olmuştur.
Bu konuda görüş birliğine varıldıktan sonra her iki kuruluş ta gönüllülerimizin yer alacağı çalışmalar için bir faaliyet planı önermişlerdir.
14 günlük faaliyet süresinde Bulgaristan'a ve Portekize gidecek gönüllülerimiz aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştireceklerdir:
Bilgisayarla çalışmayı öğrenme, farklı workshoplar düzenlemeyi öğrenme (Origami, renkli kağıt, yemek pişirme (Yerel yemekler), bebek yapımı). Ayrıca Bulgarca ve Portekizce dil dersleri alacaklardır. Her Pazartesi yapılacak ofis toplantısına katılacaklardır. Haftada iki kez mentorleri ile buluşacaklar ve dış mekanda spor aktivitelerinde bulunacaklardır. Tarihi ve kültürel geziler de program kapsamındadır. Bu faaliyetlerde grup liderlerine ya da eğitimcilere asistanlık yapacaklar, aynı zamanda katılımcı olacaklardır.
Gönüllülerimiz engelli olan veya olmayan başka gönüllülerle bir arada çalışacaklardır. Bu farklılıklara karşı hoşgörü geliştirme, farklı kültürler tanıma, eşitlik ve daha kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratılması bakımından önemli görülmektedir.